Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Που θα φάτε ώς μοντέρνοι ¨Ιταλοί¨…

Ήρθε η ώρα να απολαύσετε τις Ιταλικές  γεύσεις και να ζήσετε την κουλτούρα της πόλης όπως οι ντόπιοι…  και όχι όπως σας προτείνουν οι τουριστικοί οδηγοί.

Το εστιατόριο GINA βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Ρώμης, κάτω από τη σκάλα της Trinita dei Monti. O ιδανικός τρόπος για να φτάσετε είναι με το μετρό (Γραμμή Α , στάση Piazza di Spagna). Λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00 εως τις 22.00! 
Το GINA είναι συνδιασμός δύο ονομάτων GIandomenico και CristiNA. Οι ιδιοκτήτες αυτού του γοητευτικού εστιατόριου ενώθηκαν κάτω από ένα κοινό πάθος… την «κουζίνα» και την φιλοξενία.
Το στυλ του μαγαζιού επιμελήθηκε με προσοχή και απλότητα ο αρχιτέκτονας Pierluigi Lommi. Ένα καθαρό και minimal concept ενώθηκε άψογα με τις γεύσεις και την φιλοξενία που προσφέρει το εστιατόριο.
Στο συγκεκριμένο μαγαζί το επισκέπτονται διάσημοι Ιταλοί , πολιτικοί , τραγουδιστές , και κόσμος της μόδας! Το μαγαζί απλώνετε σε  δύο επίπεδα. Στο κάτω επίπεδο μπορείτε να γευματίσετε σε τραπέζια με καρέκλες ,  ενώ στο πάνω επίπεδο υψηλά τραπέζια με σκαμπό δίνουν μια μοδάτη και ιδιαίτερη παραμονή.

Αρχικά δοκιμάστε μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό , την υπέροχη σαλάτα της GINA και για κυρίως πιάτο ζυμαρικά με σάλτσα pesto - ντοματίνια - ρόκα & κουκουνάρι. Για γλυκό δοκιμάστε το Coppa nocciotella με φουντούκι παγωτό - μπισκότα - κρέμα – nutella.
Για αυτούς που θέλουν ν’ αποκτήσουν μοναδική εμπειρία από την παραμονή τους στην Ρώμη προτείνουμε να προμηθευτούν από το εστιατόριο το καλάθι GINA PicNic!!
Πάρτε το καλάθι και την παρέα σας και μεταβείτε στην πανέμορφη Villa Borgese!! Ζήστε την εμπειρία του picnic στο μαγικό αυτό πάρκο!!!
Υ.Σ. To καλάθι προσφέρει τ’ απαραίτητα για να κάνετε ένα picnic! Πιάτα, ποτήρια, τραπεζομάντιλα, σάντουιτς, φρουτοσαλάτα, μπισκότα και ένα μπουκάλι κρασί από τα αγαπημένα σας….
Προτείνουμε να έχετε κάνει παραγγελία τηλεφωνικά.  ή με mail στο site τους
Κόστος γεύματος: 25,00-30,00€ / άτομο

GINA Roma Ristorante : Via San Sebastianello, 7/A


Η κουλτούρα του μοντέρνου Ιταλού τον θέλει να απολαμβάνει το λεγόμενο ¨aperitivo¨.
Που αλλού… στο Gusto.
To Gusto είναι εστιατόριο που λειτουργεί όλη την ημέρα με μοναδικές γεύσεις και ευφάνταστες παρουσιάσεις των πιάτων του.
Προτιμήστε να το επισκεφτείτε μετά τις 6 το απόγευμα, γιατί  στο ισόγειο είναι το κομβικό σημείο συνάντησης για τους φανατικούς οπαδούς του απεριτίφ.

Αναπαυτικοί καναπέδες και χαμηλά τραπέζια , σε συνδυασμό με την χαμηλή και επιλεκτική μουσική, δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης.

Επιλέξτε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί… και μαζί με αυτό απολαύστε δωρεάν χωρίς περιορισμό λαχταριστές ιταλικές γεύσεις που προσφέρονται στον μεγάλο μπουφέ!!!

Κόστος aperitivo: 8,00-10,00€ / άτομο

GUSTO Ristorante : Piazza augusto imperatore, 9




Όταν νυχτώσει μην παραλείψετε να περπατήσετε μέσα στα γραφικά στενά του ιστορικού κέντρου !!!

1 σχόλιο: