Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

H "πολυμορφική" ντομάτα... της Ρώμης


Il pomodorino..
Το πολυμορφικό εστιατόριο…"Η ντομάτα".

Χαλαρώστε και αφήστε τον εαυτό σας να οδηγηθεί από τις αισθήσεις σας.
Αναπνεύστε τ’ αρώματα της Ιταλικής κουζίνας. Εντυπωσιαστείτε από της δημιουργίες του chef.
Ακούστε τον ήχο του ποιοτικού κρασιού που χύνετε μέσα στο ποτήρι σας.
Δοκιμάστε τα απλά , αλλά γευστικά και καθαρά πιάτα…

Λίγα βήματα από την πασίγνωστη Via Veneto , στην σύμπτυξη τον Via Campania και Via Tuscany , λειτουργεί για πάνω από 10 χρόνια το εστιατόριο Il Pomodorino.  Για την ακρίβεια δεν είναι ένα απλό εστιατόριο καθώς η ποικιλία των πιάτων το εντάσσει σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες καταστημάτων εστίασης. Ρωμαϊκά παραδοσιακά πιάτα , πίτσα φούρνου , ψητά σχάρας , σπιτικά ζυμαρικά , θαλασσινά… μερικές από τις γεύσεις που αγγίζουν την τελειότητα στο συγκεκριμένο εστιατόριο.
Ο χώρος εντυπωσιάζει από το μέγεθός του. Το εστιατόριο είναι πεντακάθαρο , πάντα τακτοποιημένο και το προσωπικό πάντα πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει.

Τι θα φάτε...??
Δοκιμάστε το φιλέτο Chianina. Η ονομασία της σπεσιαλιτέ προέρχεται από την Tuscany. Πιο συγκεκριμένα από την περιοχή  Val di Chiana , διάσημη για την μοναδική γεύση , ποιότητα και καθαρότητα του βοδινού κρέατος που παράγει.
Συνδυάστε το με ψητά λαχανικά και το περίφημο pizzottelle. Το pizzottelle είναι ψωμάκι με φρέσκο ζαμπόν και τυρί sottocenere.

Υπάρχουν επίσης υπέροχα πιάτα ζυμαρικών, όπως η pasta fettuccine με ντομάτα και μύδια, η διάσημη pizza margherita ψημένη σε ξύλο και τα μοναδικής γεύσης γεμιστά τηγανιτά κροκετάκια soupli.
Για επιδόρπιο μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα ακαταμάχητα γλυκά!
Η λίστα με πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους και προέλευσης κρασιών συμπληρώνει το Puzzle της τελειότητας για το συγκεκριμένο εστιατόριο. Μην εκπλαγείτε από την ποιότητα και τις γεύσεις των γλυκών και των παγωτών.. καθώς προέρχονται από την διάσημη gelateria Della Palma.

Από το εστιατόριο μπορείτε να θαυμάσετε τα ερείπια της Via Salaria ( ο συγκεκριμένος δρόμος  συνδέει την Ρώμη με το λιμάνι της Άσκολι).
Συνδυάστε την επίσκεψη στο εστιατόριο μαζί με μία βόλτα στην διάσημη Villa Borghese και μία βόλτα στη όμορφη και διάσημη Via Veneto.

Πώς θα πάτε με το μετρό...?
Σταματήστε στην στάση Spagna. Από την πάνω πλευρά της βρίσκεται η Via Ludovisi την οποία θα περπατήσετε ως την Via Veneto. Κατευθυνθείτε αριστερά στην Via Veneto μέχρι την Via Campania. Ακολουθήστε την Via Campania μέχρι την διασταύρωση με την Via Toscana.


Via Campania, 45/e
00187 Roma
Tel. 06 42011356 - 06 42000631
Λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή
Από τις 12:00 έως 15:00 και 19:00 - 23:00

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το blog μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου