Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ρώμη από ψηλά... λόφος Gianicolo!


To Gianicolo είναι ένας λόφος με υψόμετρο 83μ. στην Ρώμη,  με θέα την πόλη και την δεξιά όχθη του ποταμού Τίβερη.
Παρ΄ όλα αυτά δεν αποτελεί μέρος των 7 λόφων που έχει κτιστεί πάνω τους η Ρώμη…

Η ανατολική του πλευρά οδηγεί στον ποταμό Τίβερη και στην ιστορική περιοχή του Trastevere ενώ δυτικά αγκαλιάζει την γραφική περιοχή του Monteverde.

Παραδοσιακά, τ’ όνομα του λόφου προέρχεται από τον θεό Giano (Ιανό) , που είχε ιδρύσει μια πόλη γνωστή με το όνομα του, Janiculum. 
Η μόνη σχέση με αυτό τον θεό για την Janiculum υπήρχε μόνο ένα μικρό παρεκκλήσι αφιερωμένο στον γιο του Fons ή Fontus.

Τι θα δείτε ανεβαίνοντας στον λόφο…


Το έφιππο άγαλμα, αφιερωμένο στον Giuseppe Garibaldi.

Το κανόνι του Gianicolo , σχεδόν κάτω από το άγαλμα του Garibaldi. Το κανόνι ήταν στο Castel Sant' Angelo , από όπου μεταφέρθηκε το 1903 στο Monte Mario για λίγους μήνες, πριν από τη διάθεσή του στο Gianicolo στις 24 Ιανουαρίου 1904, όπου εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα. Εάν επισκεφτείτε τον λόφο το μεσημέρι ίσως αντικρίσετε αξιωματικούς να «ρίχνουν» κανονιοβολισμούς αναβιώνοντας την ιστορία του. Σε ημέρες που στην πόλη έχει πολύ ησυχία , συνήθως τις Κυριακές , υπάρχει περίπτωση να ακούσετε τον ήχο του κανονιού και μέσα στην πόλη!!!




Την καταπληκτική θέα.. η αιώνια πόλη στα πόδια σας!!




Πώς θα πάτε εκεί... 
Δυστυχώς συγκοινωνία (τραμ , λεωφορείο) δεν περνάει από το συγκεκριμένο σημείο. Ένας τρόπος είναι να πάτε με τα πόδια περίπου 20 λεπτά από την Piazza della Rovere (ανηφορική διαδρομή  1,5χλμ.)
Ο πιο εύκολος τρόπος (προτείνετε) είναι με ταξί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου